Fixa med din moped innan sommaren

När det blir varmt igen finns det inget roligare än att vara ute och köra med mopeden. Men för att din moped ska hålla så länge som möjligt behöver du ta väl hand om den. Det är allt ifrån att tänka på vilket bränsle du tankar, att byta filter, smörja kedjan med mera.

Om du vill att din moped ska prestera så bra som möjligt som när den kom från fabriken finns det många olika saker du kan göra. Att trimma en moped så den går snabbare är inte rekommenderat då det är olagligt.

Vad kan jag göra lagligt?

Det mesta som inte tillåter mopeden att köpa snabbare än den gör från fabrik är tillåtet enligt lag. Du kan till exempel färga mopeden, uppgradera din skyddsutrustning, installera ett annat säte, med mera. En av de vanligaste uppgraderingarna på en moped är att byta ut lampor, måla om kåpor och i vissa fall installera motoruppgraderingar som hjälper den att förbränna bränslet på ett effektivare sätt. Det kan handla om till exempel ett luftfilter av sportmodell, det kommer inte göra att den går snabbare, bara friskare. Köp det som behövs online oavsett vad du skulle vilja göra för uppgradering.