Sommarens första MC tur

Är det dags för sommarens första MC tur? Då kan det vara bra att kolla igenom så att allt är som det ska innan du ger dig iväg. Avrostning brukar det kallas inför sommarens MC säsong. Det gäller att man känner sig säker när man ger sig ut på sommarens första tur. Men det gäller lika väl att se över sin motorcykel och den utrustning man använder. 

Det kan vara att det är hög tid att köpa nytt då det kommer till MC-kläder. Det är viktigt att man har kläder som skydda ifall man skulle köra omkull. Hjälmen är så klart det allra viktigaste men att ha bra jacka och byxor är också viktigt. Se även till att köpa annat som skyddar dig då du är ute och åker. Det kan vara ryggplatta och annat som ger dig extra skydd. Det är viktigt att du använder dig av fullgott skydd då du sätter dig på din motorcykel och ger dig ut i trafiken.

Framförallt så gäller det att tänka sig för så man inte hamnar i knepiga situationer. Även din motorcykel behöver ses över efter en vinter i förvaring. Se till att ladda batteriet så din motorcykel startar. Se även till att motorolja och annat byts. Kontrollera så att bromsar fungerar som de ska och att dina däck är kördugliga. Så kommer vi då till avrostningen av dig som förare. Du kanske är lite ringrostig efter en kall vinter utan motorcykelkörning. Det kan vara så att någon MC klubb anordnar kurser eller så väljer du själv att åka till någon plats där du kan träna ett par gånger innan du ger dig iväg ut efter vägarna.