Införskaffat elbil? Hur bör jag ladda den?

Idag väljer alltfler att köpa elbil och i augusti 2022 rullade närmare en halv miljon laddningsbara fordon på gatorna i Sverige. Den här trenden ser ut att fortsätta. Enligt prognoser så kommer hälften av alla bilar i Sverige vara laddningsbara redan år 2030.

En av följderna av det ökade intresset för elbilar är att det blivit brist på laddstationer. Elbilsägare saknar alltså ofta möjlighet att ladda bilen på arbetsplatsens parkering. Bristen på laddstationer resulterar i att de flesta elbilsägare laddar sin elbil hemma över natten.

Installera en egen laddstation

Om du bestämmer dig för att installera en egen laddstation behöver du tänka på en del saker. Din elanläggning kommer att bli hårdare belastad och du behöver säkerställa att din anläggning klarar av den ökade belastningen.

Du kan öven komma att behöva kontakta ditt elnätsföretag om det visar sig att du behöver en högre huvudsäkring. När du ska installera en laddstolpe eller annan typ av laddstation behöver du alltid kontakta ett elinstallationsföretag.

Ta hjälp av experter

Det är alltså en hel del att hålla ordning på om du ska installera en laddstation hemma. Läs mer på nätet om du vill komma i kontakt med ett företag som hjälper dig hela vägen, från planering till installation av laddningsstationen.