Utrusta din bil

Som bilägare så vet du de extra kostnader som det kan bli när bilen behöver lämnas in på service eller sommardäcken börjar bli så pass slitna att man är tvungen att köpa nya för att kunna köra lagligt på sommarväglag. Det gäller att man är medveten om att kostnaderna för att äga en bil är mer än drivmedel och försäkringar. Men det finns också extrautrustning som kan bidra till att öka din bils användningsområden eller dess utseende. 

En vanlig extrautrustning framförallt för bilägare som bor utanför storstäderna är extra belysning. Dom förändrar bilens utseende till det positiva många gånger men framförallt så gör de körupplevelsen mer behaglig när det är mörkt.  Att köpa extraljus till bilen behöver inte vara så kostsamt beroende på vilken typ av belysning du köper, i princip all extra belysning du monterar på din bil förbättrar mörkerkörandet.

Istället för att köpa en större bil

Om du trivs med bilsemestrande och behöver utöka lastutrymmet så är kanske ett takräcke är att fördra. Istället för att investera i en större bil än vad man normalt sett är i behov av så kan takräcken ge det lilla extra utrymmet som du behöver när du ska iväg på en fjällsemester eller sommarsemester. Om du dessutom har dragkrok på bilen så är en cykelhållaren en mycket praktisk extrautrustning som tar lite plats att förvara samtidigt som den möjliggör för mer packning.

Digitala produkter som höjer reseupplevelsen

Hos många bilhandlare kan man redan när man köper en ny bil välja till extra utrustning i bilen. Allt exteriör som xenon ljus och fälgar till interiör som ljudanläggningar, bildskärmar eller skinnklädsel. Men har du inte möjlighet att köpa en ny bil, utan behöver hålla till godo med något mindre så finns fortfarande många möjligheter för dig som bilägare att göra förbättringar. Ett sätt är att investera i en ny ljudanläggning, eller installera en bluetooth enhet för att enkelt kunna streama musik i bilen. Har man barn och familj så är olika typer av distraktioner att föredra, alla känner nog igen sig i frågorna om – hur långt det är kvar? – är vi inte framme snart? Då kan det vara en god idé att köpa in skärmar att montera in till de yngre i familjen därbak så film och annat kan tittas på under långa bilfärder. Att investera i viss kringutrustning höjer värdet på bilen och innebär att du kan få tillbaka pengar som du spenderat. Samtidigt finns det utrustning som varken gör till eller från den dagen som du funderar på att sälja din bil. Kanske spelar detta ingen roll, huvudsaken är att du kan få njuta av bilen medans den är i din ägo?