Köp din drömbil på en gång

Har du precis fått körkort och drömmer nu om en egen bil? Den måste dock finansieras på något sätt, antingen genom att låna pengar eller med besparingar om du har lyckats lägga undan några.

Om du inte har lyckats att spara ihop till en bil och behöver låna pengar så finns det flera alternativ. Det finns kreditgivare som är villiga att låna ut till konsumtion, och vissa har även speciella billån. Det finns även idag möjlighet att låna utav andra privatpersoner till en fast ränta till exempel på Sparlån.se. Du kan också köpa en begagnad bil av en privatperson – just denna typ av handel med bilar har ökat enormt.

Bilmarknaden är också väldigt het just nu med många begagnade bilar i rörelse, men var noga med att du inte blir lurad när du gör ditt köp. Det finns några viktiga saker att tänka på när du köper din drömbil: kontrollera bilen hos transportstyrelsen för att se hur många ägaren den haft, se till att bilhandlaren lämnar en varudeklaration om du köper i butik, och köper du en ny bil så bör du kontrollera hur liknande modeller har rört sig gällande prisläget vid begagnad försäljning. Tänk på att bilens värde sjunker väldigt snabbt särskilt om du köper en helt ny bil.

Ta gärna med dig någon som kan bilar och som är objektiv när du ska köpa en bil. Det är lätt när man ser en bil man verkligen vill ha att man bara ser det som man vill se och inte det som faktiskt är realiteten.