Värdet av en bra verkstad

Vare sig man är privatperson, kör racing på hobbynivå, eller är en professionell yrkesförare, är värdet av en verkstad och ett team av mekaniker som kan göra underverk med din bil av största vikt för dig som vill hålla din bil i topptrim.

De allra flesta som sysslar med motorsport i någon utsträckning har även viss koll på vad som finns och föregår under huven. De allra flesta kan göra mindre justeringar för att förbättra prestandan och laga mindre problem när de uppstår. Det är dock helt befängt att tro att alla professionella förare har lika mycket kunskap om bilen, motorcykeln, eller crossen som den mest kunniga yrkesmekaniker. Det handlar helt enkelt om att man specialiserat sig på olika delar av sporten och det är även av denna anledning som de allra första teamen bildades.

Tungt att ro skutan helt själv

Att helt själv ta hand om bilens service, prestanda och andra delar som rör det rent tekniska, för att dessutom hinna med att träna den rena körningen i nog stor utsträckning, är idag helt omöjligt om man vill ha någon chans i toppskiktet. De finns dock många förare på lägre nivåer som kämpar hårt för att få allting att gå ihop. Vissa har vänner som hjälper till att meka och andra drar ett stort lass själv, även när det kommer till denna bit, något som i längden brukar vara ohållbart. En del får hjälp utav sponsorer för att täcka kostnader för slitage av förbrukningsmaterial som däck,samt andra kostnader som kan tänkas uppstå. För de mest lovande förarna med nog skicklighet och med turen att landa ett sponsorkontrakt direkt med någon professionell yrkesverkstad, finns alla förutsättningar att lyckas.

I ett samarbete är det självfallet även värdefullt för en verkstad om den man sponsrar gör bra ifrån sig. En sponsring genererar goodwill, bra reklam och påvisar att man som verkstad vet vad man håller på med. Det är även vanligt att den som driver en verkstad av denna sort också bär på ett hjärta i bröstet som klappar hårt för motorsport och därför även roligt att vara delaktig, om än kostsamt så länge man enbart ser till vad man ger och ej vad man får.