Formel 1 – Ur svensk synvinkel

De flesta svenskar som är motorintresserade på något vis, har per automatik också ett hjärta som på något vis slår för formel 1. Sporten som anses som den absolut med prestigefyllda av alla motorsporter, hade faktiskt under en viss tid i historien ett grand prix som ägde rum här i Sverige – The Swedish Grand Prix, men i skrivande stund har vi antingen alternativet att se formel 1 på våra tv- eller dataskärmar, eller rent fysiskt själva förflytta oss till en stundande tävling med biljett i hand.

Formel 1 är den klart mest prestigefyllda sporten inom motorvärlden. Det är många av oss svenskar som följer tävlingarna på en rent ut sagt fanatisk religiös nivå och många har som högsta önskan att själva komma nära händelsernas centrum.

För en kort tid i historien var detta möjligt att uppleva här i Sverige, men tyvärr togs den tävlingen som förr fanns här, ”The Swedish Grand prix”, bort från touren på grund av minskat intresse från sponsorer och tyvärr finns inte heller i nuläget något finansiellt intresse att återinföra en svensk tävling.

Själv på plats

Vad vi av egen erfarenhet kan tala om, är att varje inbiten entusiast, någon gång under sin livstid, måste ge sig själv chansen att på plats uppleva det stora spektakel och den energi som en riktig formel 1 tävling för med sig. Det är svårt att förstå det enorma tryck man får vara med om när bilarna susar förbi på banan nedanför och det lyckorus som uppstår i denna euforiska stund.

Chansen att få vara med om en tävling är närmare än du tror. Ett företag som sysslar med sport resor och däribland specialpaket för F1 resor är GoSport Travel. Du hittar på deras sida, vad vi tror, resor till alla årets tävlingar med boende och biljetter inräknat i ett humant pris!

En upplevelse utöver det vanliga

Något som är få förunnat är att själv prova på tjusningen med att köra en F1-bil på bana. Det är såklart ingen billig historia men för vissa säker värt de 13 295:- som du måste hosta upp för kalaset hos liveit.se, där vi dessutom funnit detta youtubeklipp från racerbanan!