Motorevenemang i Sverige

Motorer och motorsport har alltid varit stark i Sverige. Runtom i landet tävlas det med bilar, motorcyklar, båtar och andra typer av fordon på både elit- och amatörnivå från Skåne i söder till Kiruna i norr.

Några kända motortävlingar i Sverige är exempelvis Svenska rallyt, STCC och Novemberkåsan med flera. Utöver dessa finns också de så kallade rallycuperna samt en rad olika dragracing-tävlingar för den som gillar att titta på riktigt snabba bilar.

Dock finns det ju också en hel del motorevenemang där man inte tävlar utan endast njuter av till exempel fina bilar och liknande. Det mest kända, tillika ett av dem största motorevenemangen i Sverige är Power Big Meet som går av stapeln i Västerås i början av juli varje år, där runt 20 000 bilentusiaster samlas för att under en helg träffas och njuta av gemenskapen och alla fina bilar. Det största eventet under Power Meet är den crusing som äger rum i centrala Västerås på torsdagskvällen med tusentals bilar i kortegen.

Utöver Power Meet finns också en rad andra liknande träffar, dock inte lika stora. Några stora motorevenemang i södra Sverige är bland annat Skåne Crazy Tour samt Vallåkraträffen.